Színészgép és Nézőgép díjak a Pécsi Nemzeti Színházban

A Balfácánt vacsorára című vígjáték premierjét követően került átadásra a Színészgép-díj és a Nézőgép-díj. 


A Színészgép-díjat minden évadban a legtöbb előadást játszó színésznő és színész nyeri el. Idén ezt a címet Stubendek Katalin 220 és Götz Attila 155 előadással érdemelte ki. Stubendek Katalin a Danubius Hotels jóvoltából egy all inclisive hosszú hétvégét tölthet Hévízen, az ajándékot Danka András a Palatinus Hotel igazgatója adta át, Götz Attila pedig egy kiváló borokból álló válogatást vehetett át Debreczeni Mónikától a  Vylyan Pincészet birtokigazgatójától.
 
A Színészgép-díj mintájára néhány éve Nézőgép-díjat is odaítélünk annak a nézőnknek aki a legtöbb jegyet váltotta az évadban, azaz a legtöbb alkalommal járt színházunkban. Idén egy különleges nézőgépet köszönthettünk, aki csupán egyetlen előadásunk iránt érdeklődött, és azt minden egyes műsorra kerüléskor, azaz 33 alkalommal megtekintette.  Ez pedig nem volt más mint a Boeing, Boeing című vígjáték, melyben Vári Évát is láthatta a közönség.
Az idei Nézőgép-díjasunk Pápai Zsuzsanna a Kossuth-díjas színművész, Vári Éva rajongója, aki minden alkalommal megnézi azt az előadást, melyben a művésznő szerepel. Hogy a díj mellé még egy meglepetéssel szolgáljunk a leglelkesebb nézőnknek, a díjat Vári Évától vehette át. Ajándéka az oklevél mellé egy úgynevezett “Dolgozói kártya”, mellyel a jövő évad előadásait 50% kedvezménnyel látogathatja.
 
Az évadzáró előadást követően május 26-án indul a VI. Pécsi Családi Színházi Fesztivál, melynek keretében az ország kiváló színházainak vendégszereplésével tizenkilenc családi előadást láthat közönségünk június 3-ig.
 
Várjuk Önöket a következő évadban is, melynek előadásairól ITT tájékozódhatnak.
Bérleteiket kedvezménnyel újíthatják meg június 29-ig, a részletekről ITT tájékozódhatnak.

Fotó: Körtvélyesi László