Hírek

 • Kiírták az Örkény István drámaírói ösztöndíj felhívását

  Az Örkény István drámaírói ösztöndíj célja, hogy segítse új magyar színművek létrejöttét, valamint lehetőséget adjon azon fiatal pályakezdő drámaírók részére, akik eddigi irodalmi vagy színházi munkájukkal igazolják vonzódásukat a műfajhoz. 


  Új előadás kiskamaszoknak a Kolibriben

  Nagy sikerrel mutatták be szombaton a Kolibri Fészekben az Esznek-e a halottak epertortát? című új, kiskamaszoknak szóló előadást, Szívós Károly rendezésében. Beszámoló sok-sok képpel.


  Nemzeti Táncszínház: Léthatár

  Nemzeti Táncszínház: Léthatár

  Körben jár a kismadár, repülni nem tud, lóg a szárnya, bár fellegek s az ég a vágya, ábrándja mégis földre száll… (részlet: Zachár Lóránd)   A legfőbb bíránk önnön lelkiismeretünk nemcsak arról ítél meg minket, hogy jót vagy rosszat cselekszünk-e, hanem látja, és folyton vizsgálja azt is, hogy eleget teszünk-e feladataink és álmaink megvalósításáért, sorsunk beteljesüléséért. Bűntudat és hiányérzet gyötri a lelket, ha elvesztegetjük életünk fontos pillanatait. A művet Bulgakov és Chagall munkássága inspirálta.


11 új bemutató a Nemzetiben!

2018-05-25 12:26:00

Meghirdette 2018/2019-es évadát a Nemzeti Színház! 

 

11 új bemutatóra készülünk, a jövő évad szuperprodukciója Az ember tragédiája lesz, amelyből egymás után tíz előadás kerül színre. A következő évadra négy- és három előadásos szabadbérletekkel várjuk nézőinket!  


 A Nemzetiben a jövő évadban rendezni fog Viktor Rizsakov (Álomgyár), Silviu Purcărete (Meggyeskert), Csiszár Imre (Kinek se nap, se szél), Kiss Csaba (Othello, a velencei),  David Doiashvili (Tartuffe), Szász János (Caligula helytartója), és Cserhalmi György (Macskajáték). Vidnyánszky Attila Az ember tragédiáját, a Rocco és fivéreit, a Sára asszonyt és Földes László Hobo előadását, a Hé, magyar Joe!-t viszi színre. 

Az ember tragédiájában Éva szerepét Ács Eszter kapta, Ádámot Berettyán Sándor alakítja majd. Az előadásban öten megosztva játsszák majd Lucifer szerepét: Fehér TiborFarkas Dénes, Szabó Sebestyén László, Berettyán Nándor, és Nagy Márk.   

 

A 2018/2019-es évad tervezett bemutatóiról részletesen a Nemzeti Színház honlapján olvashat! 

 Fotó: Eöri Szabó Zsolt