Hírek

 • Indul A 2018/2019-es színiévad a nagyváradi Szigligeti Színházban

  Tizennyolc tervezett premierrel, köztük két ősbemutatóval, három fesztivállal és számos rendhagyó eseménnyel várja közönségét a 2018/2019-es évadban a nagyváradi Szigligeti Színház. Az évad az első nagyváradi magyar hivatásos színielőadás 220. évfordulójának jegyében telik. A jubileumi színházi évadot megnyitó sajtótájékoztatóra augusztus 9-én, csütörtökön került sor.  Szeptember 8-án újra Tündértalálkozó a Turay Ida Színház előtt található Kálvária téren!

  14:00-tól a Csingiling az erdőben című kalandos mesére várjuk az érdeklődőket. Ezt követően nyit a Tündérkert, ahol ingyenes gyermekprogramokkal készülünk a kicsiknek, este pedig színészeinket láthatják énekelni, táncolni a színpadon.  Izgalmas utazás a tudás és a felfedezés világába

  A Fővárosi Nagycirkusz újabb nagy cirkuszpedagógiai dobásra készül, ennek kapcsán Greifenstein Jánossal, a Baross Imre Artistaképző Intézet Előadó-művészeti Szakgimnázium bohóc osztályának vezetőjével beszélgettünk a szeptember elején megrendezésre kerülő, az iskolakezdő első osztályos tanulók és tanáraik számára készülő rendhagyó előadásokról.


11 új bemutató a Nemzetiben!

2018-05-25 12:26:00

Meghirdette 2018/2019-es évadát a Nemzeti Színház! 

 

11 új bemutatóra készülünk, a jövő évad szuperprodukciója Az ember tragédiája lesz, amelyből egymás után tíz előadás kerül színre. A következő évadra négy- és három előadásos szabadbérletekkel várjuk nézőinket!  


 A Nemzetiben a jövő évadban rendezni fog Viktor Rizsakov (Álomgyár), Silviu Purcărete (Meggyeskert), Csiszár Imre (Kinek se nap, se szél), Kiss Csaba (Othello, a velencei),  David Doiashvili (Tartuffe), Szász János (Caligula helytartója), és Cserhalmi György (Macskajáték). Vidnyánszky Attila Az ember tragédiáját, a Rocco és fivéreit, a Sára asszonyt és Földes László Hobo előadását, a Hé, magyar Joe!-t viszi színre. 

Az ember tragédiájában Éva szerepét Ács Eszter kapta, Ádámot Berettyán Sándor alakítja majd. Az előadásban öten megosztva játsszák majd Lucifer szerepét: Fehér TiborFarkas Dénes, Szabó Sebestyén László, Berettyán Nándor, és Nagy Márk.   

 

A 2018/2019-es évad tervezett bemutatóiról részletesen a Nemzeti Színház honlapján olvashat! 

 Fotó: Eöri Szabó Zsolt