Hírek

 • Díjeső a Poszt-on

  Három díjjal tért haza a Pécsi Országos Színházi Találkozóról a Csokonai Színház társulata. A Három nővér Irináját alakító Szakács Hajnalka lett a legjobb harminc év alatti női színész. Kozma Andrást, aki színházunk kérésére újrafordította a Csehov-darabot, a legjobb dramaturgnak választották, míg a legjobb színpadi mozgásért adományozott díjat a társulat kapta. 


  Világosítót és színpadmestert keresünk!

  A Budaörsi Latinovits Színház felvételt hirdet világosító és színpadmester munkakörökbe.

  Megbízható, pontos csapattagokat keresünk.  Itt minden este történik valami - A nyolcadik ünnepélyes megnyitó a Szarvasi Vízi Színházban

  Június 15-én nyolcadik alkalommal nyitotta meg kapuit Szarvason a Vízi Színház, amelynek bejáratát két reneszánsz ruhába öltözött szobor őrzi. Két kőbástya közé amfiteátrumszerű épített nézőtér és a Körös vízére épült színpad látványa fogadja a belépőt, szemben a legszebb díszlet: a Körös és a mocsári ciprusok. A színpad mellett fahíd várja a korán érkezőket egy kis ligeti sétára.


11 új bemutató a Nemzetiben!

2018-05-25 12:26:00

Meghirdette 2018/2019-es évadát a Nemzeti Színház! 

 

11 új bemutatóra készülünk, a jövő évad szuperprodukciója Az ember tragédiája lesz, amelyből egymás után tíz előadás kerül színre. A következő évadra négy- és három előadásos szabadbérletekkel várjuk nézőinket!  


 A Nemzetiben a jövő évadban rendezni fog Viktor Rizsakov (Álomgyár), Silviu Purcărete (Meggyeskert), Csiszár Imre (Kinek se nap, se szél), Kiss Csaba (Othello, a velencei),  David Doiashvili (Tartuffe), Szász János (Caligula helytartója), és Cserhalmi György (Macskajáték). Vidnyánszky Attila Az ember tragédiáját, a Rocco és fivéreit, a Sára asszonyt és Földes László Hobo előadását, a Hé, magyar Joe!-t viszi színre. 

Az ember tragédiájában Éva szerepét Ács Eszter kapta, Ádámot Berettyán Sándor alakítja majd. Az előadásban öten megosztva játsszák majd Lucifer szerepét: Fehér TiborFarkas Dénes, Szabó Sebestyén László, Berettyán Nándor, és Nagy Márk.   

 

A 2018/2019-es évad tervezett bemutatóiról részletesen a Nemzeti Színház honlapján olvashat! 

 Fotó: Eöri Szabó Zsolt