Hírek

 • A Pál utcai fiúk Nagyváradon is hatalmas sikert arattak

  A Festum Varadinum - Minden Magyar Majálisa rendezvénysorozat keretében május 12-én szabadtéren, a nagyváradi vár falai között adta elő a Vörösmarty Színház egyik legsikeresebb musicalét, A Pál utcai fiúkat. A nagysikerű, lendületes előadást a teátrum igazgatója, Szikora János is megtekintette a helyszínen.  Május 11-én, szombaton lesz a VIII. Táncház Napja!

  A Hagyományok Háza idén nyolcadik alkalommal rendezi meg a Táncház Napját a Liszt Ferenc téren, május 11-én. A programhoz több külhoni helyszín is csatlakozott.


  A POSZT versenyében a Váci Dunakanyar Színház Ványa bácsija

  A POSZT verseny előadásai közé beválogatott produkció május 14-én 16 órakor tekinthető meg a Váci Dunakanyar Színházban.


11 új bemutató a Nemzetiben!

2018-05-25 12:26:00

Meghirdette 2018/2019-es évadát a Nemzeti Színház! 

 

11 új bemutatóra készülünk, a jövő évad szuperprodukciója Az ember tragédiája lesz, amelyből egymás után tíz előadás kerül színre. A következő évadra négy- és három előadásos szabadbérletekkel várjuk nézőinket!  


 A Nemzetiben a jövő évadban rendezni fog Viktor Rizsakov (Álomgyár), Silviu Purcărete (Meggyeskert), Csiszár Imre (Kinek se nap, se szél), Kiss Csaba (Othello, a velencei),  David Doiashvili (Tartuffe), Szász János (Caligula helytartója), és Cserhalmi György (Macskajáték). Vidnyánszky Attila Az ember tragédiáját, a Rocco és fivéreit, a Sára asszonyt és Földes László Hobo előadását, a Hé, magyar Joe!-t viszi színre. 

Az ember tragédiájában Éva szerepét Ács Eszter kapta, Ádámot Berettyán Sándor alakítja majd. Az előadásban öten megosztva játsszák majd Lucifer szerepét: Fehér TiborFarkas Dénes, Szabó Sebestyén László, Berettyán Nándor, és Nagy Márk.   

 

A 2018/2019-es évad tervezett bemutatóiról részletesen a Nemzeti Színház honlapján olvashat! 

 Fotó: Eöri Szabó Zsolt