Hírek

 • Aida: a fiatalokon múlik a tízes

  Eddig minden alkalommal felállva ünnepelték a nézők az Aida című musical stábját. A színháztörténetet író produkció a bérletszünetes előadások mellett mostantól látható a középiskolás/egyetemista, valamint felsős bérletben a soproni teátrumban. Vajon a fiatalokat is képes katarzist adóan elvarázsolni a színpadi történet? Megkapja-e tőlük a csapat a sokak által várt tízest?


  Időfutár: látványos színpadi produkció – Budapesten először!

  A népszerű Időfutár könyvsorozat színpadi változata Tasnádi Csaba rendezésében október 13-tól a Magyar Színház színpadán látható, Budapesten először!


  Spirit of Hungary - A táncegyüttes USA turnéja

  Revolution and Roots in Dance and Music


  2018. október 18-November 4.
  A Magyar Nemzeti Táncegyüttes 2018. október 16-án indul 12 állomásos amerikai turnéjára az 1848-as szabadságharc 170. évfordulója alkalmából.


11 új bemutató a Nemzetiben!

2018-05-25 12:26:00

Meghirdette 2018/2019-es évadát a Nemzeti Színház! 

 

11 új bemutatóra készülünk, a jövő évad szuperprodukciója Az ember tragédiája lesz, amelyből egymás után tíz előadás kerül színre. A következő évadra négy- és három előadásos szabadbérletekkel várjuk nézőinket!  


 A Nemzetiben a jövő évadban rendezni fog Viktor Rizsakov (Álomgyár), Silviu Purcărete (Meggyeskert), Csiszár Imre (Kinek se nap, se szél), Kiss Csaba (Othello, a velencei),  David Doiashvili (Tartuffe), Szász János (Caligula helytartója), és Cserhalmi György (Macskajáték). Vidnyánszky Attila Az ember tragédiáját, a Rocco és fivéreit, a Sára asszonyt és Földes László Hobo előadását, a Hé, magyar Joe!-t viszi színre. 

Az ember tragédiájában Éva szerepét Ács Eszter kapta, Ádámot Berettyán Sándor alakítja majd. Az előadásban öten megosztva játsszák majd Lucifer szerepét: Fehér TiborFarkas Dénes, Szabó Sebestyén László, Berettyán Nándor, és Nagy Márk.   

 

A 2018/2019-es évad tervezett bemutatóiról részletesen a Nemzeti Színház honlapján olvashat! 

 Fotó: Eöri Szabó Zsolt