Zserbótangó - történet túl a színházon

A történet két idősödő színésznőről szól, akik nem éppen fényes anyagi körülményük és élethelyzetük miatt közös albérletbe kényszerülnek. Két nő, ráadásul két színésznő, aki egy életen át riválist láttak egymásban, most kénytelen mindennapjaik sorsán megosztozni.

Társbérletük kacagtatóan szatirikus helyzetek, nosztalgikus visszaemlékezések és tragikomikus sorsfordulatok kavargó forgatagává válik. Kamilla polgári családból származó, jó kedélyű, örökmozgó nő. Sikeres komikaként dolgozta végig az életét vidéki színházaknál. Klári, szintén polgárlány, de szegény családból indult, színésznőként pedig  ünnepelt tragika volt.

Az egymással és egymás múltjával vetélkedő, a magánéletükben is folyton szerepet játszó színésznők között az egymásra utaltság, a kompromisszumokkal teli élethelyzet lassan erős szövetséget kovácsol. Hogy a látszólag  váratlanul jött kötődés a háttérben korábban is titokban ott húzódott-e, vagy a sosrközösség hatására létrejött, nők közötti titokzatos öszzetartó erő hívta-e életre, ez a darab egyik nagy kérdése.

Egy biztos, a főhősnők életének alkonyán csodálatos és mély érzelmek születnek és törnek felszínre. A két asszony sorsába belefonódik a korukbéli főbérlőnő élete is: Etel valaha maga is színi pályára készült, ám a művészet helyett végül egy egészen más női szerep jutott neki: egy orvos felesége lett, majd özvegyként az örökségül szolgáló lakás kiadásából igyekszik megélni.

A vidám és örökmozgó Kamillát Esztergályos Cecília, a szenvedélyes és szentimentális Klárit Tordai Teri alakítja, a főbérlőnő szerepében pedig Bordán Irént láthatjuk.

A három nagyszerű művésznő lenyűgöző, és érzékeny alakítást nyújt ebben a darabban, melyben a hétköznapi gondok, örömök, és természetesen a szeretet hiánya, annak örökös keresése körül zajlanak az események.

A Zserbótangó című előadás premierje a Keresztény Színházi Fesztivál nyitódarabja lesz, április 6-án az Újszínház Bubik István Stúdiószínpadán láthatja majd először a közönség.

Szereposztás:

Szentmártoni Kamilla – ESZTERGÁLYOS CECÍLIA
         (színésznő)

Fellegi Klári – TORDAI TERI
     (színésznő)

Kocsis Etelka – BORDÁN IRÉN
     (főbérlő)


Zeneszerző: Dörner György
Zenei vezető: Papp Gyula 
Díszlet– és jelmeztervező: Berg Glória
Dramaturg: Bártfay Rita
Ügyelő: Valkai Andrea
Súgó: Túri Mari
Rendezőasszisztens: Ullmann Krisztina

RENDEZŐ: DÖRNER GYÖRGY