Hírek

 • Hallgatni Aranyt!

  A 2017-es évet az Országgyűlés Arany János-emlékévvé nyilvánította. A gazdag, értékes elemekből álló programsorozat a költő születésnapjához kapcsolódó naptári évvel nem ér véget, a magyar irodalom egyik legkiemelkedőbb egyéniségének emlékét ápoló és népszerűsítő események folytatódnak.


  Művészeti titkárt keres a Spirit Színház

   A Spirit Színház Nonprofit Kft. felvételt hirdet művészeti titkár munkakör betöltésére. Az ideális jelölt színházi tapasztalattal rendelkezik, megbízható és precíz. Idegen nyelv ismerete előnyt jelent.  


  Átadták a Kossuth-díjakat

  Március 15. örökre szólóan nemzeti önbecsülésünk és a haza legjobb tudásunk szerinti szolgálatának ünnepe, ezért vált hagyománnyá és ezért köszöntik ezen a napon mindazokat, akik a legjobb tudásukkal szolgálnak - mondta a Parlamentben elmondott ünnepi beszédében Áder János köztársasági elnök csütörtökön, a Kossuth- és Széchenyi-díjak, valamint a Magyar Érdemrendek átadása előtt.


Megkezdődtek a Karenina, Anna próbái

2018-02-24 11:21:12

„Magában talán nagyon erős a hajlam, hogy tragikusan nézze azt, amit vidáman, gyönyörrel, mámorral is szemlélhetnénk; ami tébolyító száguldás lehet, és életünk kockáztatása persze, ami nyugodt és tompa öröm lehet, és még sincs teljesebb ennél a moccanatlanságnál; ami megtorpanthatja az elfutó életet, és felébresztheti az elaltatott lelket” – ígéri Vronszkij gróf Annának, miközben egy mézédes körtét nyújt felé, és ezzel kezdetét is veszi az ő száguldásuk.

Nagy András változatában minden sorsfordító találkozásra pályaudvaron kerül sor: hol Moszkvában, hol Szentpéterváron, hol a földbirtokossá lett Vronszkij vidéki birtokán, ahol a legfejlettebb nyugati technológiával épül a szerelmüknek is emléket állító Anna Karenina Pályaudvar. Ott látjuk láztól égő arccal Annát az első Vronszkijjal táncolt felkavaró mazurkáról megszökvén; ott a csapatát a harctérre az új szerelem miatt nem követő lefokozott fiatal hadnagyot; a friss kitüntetésével is boldogtalan, elhagyott Karenint. Itt osztódnak a kiüresedett házasság megmentését célzó okos tanácsok, majd szívódnak is vissza annak tarthatatlanságát megélvén; itt adják-veszik a versenylovakat, amelyekkel Alekszej (nem a Karenin; a Vronszkij) szeretne kisiklott életének új távlatot adni… és itt, a síneken ér véget egy világhíressé lett románc.

 


Szereplők:

Alekszej Karenin, tanácsos – Gazdag Tibor

Anna Karenina, született Oblonszkaja, a felesége – Létay Dóra

Sztyepan Oblonszkij, tanácsos – Zöld Csaba

Darja (Dolly) Oblonszkaja, született Scserbackaja, a felesége – Fazakas Júlia

Alekszej Vronszkij, százados – Mészáros András

Török utazó – Fabó Györgyi

Kuzma, szolga – Kiss Gábor

Dunya, szolgálólány – Korponay Zsófia

Szerpuhovszkoj, százados, ezredes, majd tábornok – Chajnóczki Balázs

Sztremov, tanácsos; Fomin, rovatvezető – Betz István

Betsy Tverszkaja, a pétervári „társaság” tagja – Fekete Réka Thália

Ligyija Ivanovna, a pétervári „társaság” tagja – Galambos Zsófi

Tuskevics, szomszéd – Botár Endre

Ronald, zsoké – Brunczlík Péter

valamint a Nemes Nagy Ágnes Színészképzés hallgatói

 

Díszlet: Libor Kati

Jelmez: Papp Janó

Dramaturg: Szokolai Brigitta

Rendezőasszisztens: Czipó Gabriella

 

Bemutató: 2018. március 3.

Rendező: Telihay Péter