II. Teátrum Neked!

II. Teátrum Neked!

Zentai Teátrumi Napok

2018. február 21-24.

Zentai Magyar Kamaraszínház


A Magyar Teátrumi Társaság egyik legfontosabb küldetése a színházszeretet fenntartása, erősítése és a magyar nyelv-, kultúra ápolása. A színházművészet nem ismer határokat! Ezen elv mentén az egyesület az elmúlt tíz évben közel 80 színházi –és zenés előadást vitt el Erdélybe és a Vajdaságba.

A rendezvények tervezése során fontos szerepet játszik a gyermek és a felnőtt korosztály megszólítása. A II. Teátrum Neked! Fesztivál ennek szellemében tárja ki kapuit jövő szerdán, immár második alkalommal.

A délelőtti Teátrumi Mocorgó játszóházat a Zentai Magyar Kamaraszínház gyermekelőadásai színesítik. Csütörtökön délelőtt egy bemutatóval indul a gyermekprogram, hiszen a magyar népmesék hagyományát feldolgozó, Az égig érő fa című előadás most lesz először látható a zentai színpadon.

A felnőtteknek szóló programok már szerdán este megkezdődnek, mégpedig a Békéscsabai Jókai Színház művészeinek zenés felolvasóestjével, mely Domján Edit és Szécsi Pál rövid, de annál emlékezetesebb szerelmét idézi meg. Csütörtökön a Jövőre veled, ugyanitt! romantikus vígjáték kerül színre a Veszprémi Petőfi -és Székesfehérvári Vörösmarty Színház koprodukciójában. A hétvége nyitásaként egy film kulisszái mögé csöppenhetnek a zentai nézők a Kaposvári Csiky Gergely Színház színészeinek köszönhetően. A II. Teátrum Neked! 2018-ban Cserháti Zsuzsa emlékével búcsúzik, a Turay Ida Színház produkciójával, Fehér Adriennel a főszerepben.

„Teátrum Neked!- szól a cím is. A színház mindenkié és szeretnénk, ha minél többen élnék át az élményt. Öröm számunkra, hogy határon túli rendezvényeink palettája évről-évre növekszik, hiszen a közönség részéről igény mutatkozik rá. Zenta egy igazán színes, kulturális értékekben gazdag város, melynek légköréhez a Zentai Magyar Kamaraszínház aktívan hozzájárul. Boldogok vagyunk, hogy ebbe a Magyar Teátrumi Társaság is bekapcsolódhat ezzel a rendezvénnyel.”- tette hozzá Szabó László, a Magyar Teátrumi Társaság titkára.

A rendezvény programja ingyenes!

Mindenkit szeretettel várunk!