Keep in touching

„Negyven percnyi kötött mozgás rendszer, amiben szinte össze kell nőnöd a partnereddel”

– ismét színpadon a KEEP IN TOUCHING-

 

A KEEP IN TOUCHING című táncelőadást Dányi Viktória és Nelson Reguera Perez közösen vitte színpadra 2016-ban, a SÍN Kulturális Központtal együttműködve.

Hamarosan újra láthatjuk a művet, mely idén is tartogat meglepetéseket. Az egy kézfogáson alapuló, két ember viszonyára épülő darabot a MU Színházban április 15-én lehet megtekinteni Szász Dániel, és Dányi Viktória előadásában.

Szász Dánielt, idén láthattuk már többek között a Molnár Csaba által rendezett CMMN SNS PRJCT-ben, A Tünet Együttes: Loop – merülés két levegővel című előadásában, a Tünet Együttes: Éjszaka csodái című darabban, és Az Ördög Tamás által rendezett Négy fal között-ben.

Az előadás három fejezetben három különböző variációt mutat fel játékosan és absztrakt módon, a nézőnek szabad asszociációs lehetőséget hagyva. Összehangolt lépések és forgások, és az indaként egymásba kapaszkodó, kibogozhatatlan kézfogás - az alapmotívumok, melyek egyre bonyolultabb tánckombinációkká válnak, lassan megszabadulva szabályoktól és kötöttségektől is. 

A KEEP IN TOUCHING koreográfiáján egyelőre nagyobb változtatásokat nem hajtottak végre, azonban az előadás a szereplők személyiségére és színpadi jelenlétére is sokat épít, így az összhatás minden bizonnyal egészen más lesz.

Szász Dániel elmondása szerint a darab a két táncos folyamatos figyelméről és fizikai egymásra utaltságáról szól, ennek megélése adja nehézségét és izgalmát is egyben: „Negyven percnyi kötött mozgás rendszer, amiben szinte össze kell nőnöd a partnereddel. El lehet táncolni úgyis ezt a koreográfiát, hogy csak a saját kontrollom alatt tartom, és nem adom át magam a másiknak, de nem ez a cél. Úgy, a kézen fogás, ami alapmotívum a darabban csak formai maradna.”

A KEEP IN TOUCHING-ról bővebb információ a MU Színház honlapján érhető el.