IV. Madách Nemzetközi Színházi Találkozó

A MITEM 23 produkciójára kínált jegyek 90 %-a elfogyott, de néhány előadásra maradt még szabad jegy. Szíves figyelmükbe ajánljuk a Macedón Nemzeti Színház Az élet szép című előadását, melyet Alexander Morfov rendezett. A darabot április 19-én 19 órákor nézhetik meg a Nagyszínpadon.

Klasszikus művek színrevitelei tették világhírűvé Nekrošiust és társulatát. Legújabb előadásuk Franz Kafka utolsó elbeszéléséből, Az éhezőművészből készült, melyet április 30-án 20 órától játsszunk.

 

A MITEM április 12-én 17 órakor az olasz Teatro Tascabile di Bergamo utcaszínházi produkciójával nyílik meg, melyet a Nemzeti Színház előtti hajóorrban ingyenesen tekinthetnek meg!

 

Magyar színész játssza a világhírű Faust előadás címszerepét a MITEM fesztiválon. Silviu Purcărete a legjobb román színészek közül választotta ki az ideális szereposztást, így lett Faust Ilie Gheorghe és Mefisztó Ofelia Popii. Sajnos Ilie Gheorghe egészségügyi problémákkal küzd, ezért a szebeni színház vezetése úgy döntött, hogy Faust szerepét Bács Miklós, a Kolozsvári Állami Magyar Színház tagja vegye át.

 
 

A IV. MITEM fesztiválról bővebb tájékoztatást a www.mitem.hu oldalon találnak, valamint figyelmükbe ajánljuk a MITEM facebook oldalát is!

 

Idén is nagy szeretettel várjuk Önöket a MITEM-en!