Terefere Katkó Ferenc színész-rendezővel a Művész Kávéházban

Március 24-én, pénteken, 17 órától Katkó Ferenc színművész-rendezővel tereferélhetnek az érdeklődők a Művész Kávéház falai között. 

Fiatalon is kalandos életutat tudhat maga mögött Katkó Ferenc, a kárpátaljai születésű magyar színész. A Kijevben megszerzett színművészeti diploma után, rövid egri mesterkurzust követően Szabadkára került és hét évig az ottani népszínház társulati tagja volt. A békéscsabai közönség Az Aska és a Farkas című Ivo Andrič darabban a farkas szerepében láthatta először hét évvel ezelőtt.

Azóta számtalan előadásban tapsolhattunk neki: Cirkus Hungaricus, Csínom Palkó, Színházkomédia, Csörte, Chioggiai csetepaté, Monte Cristo grófja, Toldi, A dzsungel könyve, majd a Koldusopera, amely rendezői vizsgamunkája is volt egyben. A Jókai Színház Színitanházában színészmesterséget tanít.

Ebben az évadban láthatta a közönség a Légy jó mindhaláligban, a Tangóban, a Diótörőben, a Balkán kobrában, amit egyúttal rendezett is, illetve láthatjuk még idén az Egy őrült naplója című monodrámában is.

Katkó Ferencet a filmvászonról is sokan ismerhetik, olyan filmekben játszott, többek között, mint Bunkerember, "Blue Moon" - Záróra, de láthattuk őt a Tűzvonalban című televíziós sorozatban is.

A nagy sikerrel futó programon fotózkodhat, tereferélhet bárki Katkó Ferenccel, aki betér a Jókai Színház Művész Kávéházába egy kávéra, teára, süteményre.

Fotó: A-Team/Nyári Attila