A 90decibel Project áprilisi programjai

Április 8., 19 óra, Erkel Színház

Wagner: Bolygó Hollandi

Jegyár: 1.050.-Ft

A romantikus művet 1843-ban mutatták be, és máig a szerző egyik legnépszerűbb darabjának számít, amely már magán viseli a későbbi wagneri zenedrámák fő jegyeit. Wagner muzsikája elementáris hatással idézi meg a természeti erők és az emberi érzelmek szédítő viharát.
A végtelent ábrázoló közeg nem feltétlen kell, hogy a tenger legyen” – nyilatkozta Szabó Máté, az előadás rendezője. „A magányt minél radikálisabb eszközökkel szeretnénk ábrázolni, ezért ez az előadás egy még végtelenebb közegben, az űrben játszódik.”

Közreműködik a Miskolci Nemzeti Színház Zenekara és Énekkara, és a debreceni Csokonai Nemzeti Színház Énekkara

Április 9., 16 óra, ART+CINEMA

Az ember akit Ovenak hívnak (magyarul beszélő svéd fekete komédia)

Jegyár: 900.-Ft

Ove mogorva, magának való ember. Nem igazán értékeli a komputerizált világot, még kevésbé azokat az embereket, akiknek nehezen megy az utánfutós tolatás, vagy akiknek szakembert kell hívni ahhoz, hogy légtelenítsék a radiátorukat. Ove nem érti a szomszédokat sem: hogy miért nem tudják betartani a szabályokat a parkolással, kutyasétáltatással, zajongással kapcsolatban egy kertvárosi övezetben. Az 59 éves Ovét csak a hétköznapi rutinja élteti, és az, hogy Saabot vezessen. És megvan a sommás véleménye mindenkiről, akik képesek Volvót, vagy bármilyen lehetetlen külföldi márkát vásárolni. De hirtelen minden a jelentőségét veszíti, amikor Ovét elküldik a munkahelyéről. S ha mindez még nem volna elég, még egy új család is a szomszédságba költözik, akik annak ellenére látják a férfi hatalmas szívét, hogy Ove mindenkivel azt akarja elhitetni, neki igazából nincs is szíve. 

Április 15., 19 óra, Új Színház

Tamási Áron: Énekes madár (székely népi játék)

Jegyár: 1.300.-Ft

A jóízű, egészséges népi humor mindig nyitott fülekre és szívekre talál, mert örök bölcsessége emberi és igaz. Mese és valóság, gúny és ármány együtt hat, felhőtlenül kacagunk az öregecske udvarlókon, a féltékeny vénlányokon, önfeledten szurkolunk a szerelmeseknek. Mulatságos, lírai, költői és csodás elemek vegyülnek. Magyar Attila rendezése, a mai néző ízléséhez közel álló modern helyzeteket és vérbő humort ígér, archaikus nyelve, szó–és ritmusjátékai felhőtlen szórakozást garantálnak.

Április 24., 13 óra, Csiky Gergely Színház, Kaposvár

Lázár Ervin: Négyszögletű kerekerdő (mesejáték)

Jegyár: 1.250.-Ft

Hallássérülteknek jelnyelven tolmácsolt előadás

Történetünk hőseit Mikkamakka vezeti a hétköznapi világból a mesei erdőbe. Az erdőlakók mindannyian különös, különc egyéniségek, akik arra kényszerülnek, hogy a hétköznapi világban el nem ismert értékeiket az Erdő zárt világában éljék meg. A egymás csetléseit botlásait elfogadó közösség tagjai először önmagukkal, majd egymással kerülnek konfliktusba. De Mikkamakka mindig megjelenik, segít és rámutat a szereplők igazi értékeire