Nemzeti Táncszínház-márciusi műsor és bemutatók

Stravinsky 1917-ben írott, Menyegző című lenyűgöző zenéjét sokan ismerik. Feledi János legújabb koreográfiájában azonban arra vállalkozik, hogy egyedi nézőpontból mutassa be ezt a népi hagyományokon alapuló színpadi művet. A március 19-én bemutatásra kerülő darab további különlegessége, hogy a Zeneakadémia Elektronikus Zenei Médiaművészeti hallgatói közreműködnek a zenei tételek közötti víziókban, így a zene ott, a helyszínen születik meg, reflektálva a táncművészek mozgására.

A testi vágy könyörtelen hatalmáról szól Kulcsár Noémi új táncjátéka, amelyet Vladimir Nabokov lírai regénye, a Lolita ihletett, és amelyben a Tellabor táncosai felteszik a kérdést: a szerelem miképpen vezethet szörnyű bűnökhöz? Bűnös már maga a vágy is, vagy csupán a tett az?

Pirók Zsófia, az évad legjobb pályakezdő táncművésze díjjal jutalmazott fiatal flamenco művész most egy kortárs táncesttel készül a Táncszínház nézőinek,  Én, Sally, táncolunk címmel, amit Daniel Keyes Az ötödik Sally című regényének ötlete alapján visz színpadra.

A Pannon Várszínház tagozatával, a Veszprémi Táncműhellyel Debussy és kortárs szerzők zenéire készített táncszínházi produkciót Krámer György. Március 12-én a MOM Kulturális Központ Színháztermében Debussy A faun délutánja és A tenger című művei mellett, rockos hangzású elektronikus zene csendülnek majd fel az előadás során, ahol az öregedő férfi egy középkorú és egy ifjú hölgy tükrében keresi igazi arcát.

Szegedi Kortárs Balett

Abszurdia

2017.03.01. 19.00 Müpa

Budapesti bemutató

BUDAPEST TÁNCFESZTIVÁL

Faun – Nimfa – Danaida

2017.03.12. MOM Kulturális Központ

Veszprémi Táncműhely 

Pannon Várszínház tagozata

Budapesti Bemutató

Menyegző

Feledi János – Feledi Project

2017.03.19. 19.00 MOM Kulturális Központ

Bemutató

Lolita

2017.03.23. 19.00 MOM Kulturális Központ

Kulcsár Noémi Tellabor

Bemutató

Én, Sally, táncolunk

2017.03.27. 19.00 Várkert Bazár

Pirók Zsófia

Bemutató

2_ELLE_Y / MINT(H)A

2017.03.31. 19.00 MOM Kulturális Központ

Coincidance Táncszínház

Bemutató