• A politikus is színész

    A politikus is színész

    Tompos Kátya és Farkas Dénes próba közben… A balkáni térség legnevesebb vígjátékírója, Branislav Nušić külügyi kormányhivatalnokként (no meg színházigazgatóként) is dolgozott, így semmi kétségünk sem lehet afelől, hogy tudja, mit beszél, amikor azt ecseteli, miként forgatja fel a politikai karrier egy „védtelen” család életét. Amikor kajánul élcelődik azon, hogy nyelvlecke, szerető és néhány aranyfog sem árt, ha valaki jó miniszterfeleség szeretne lenni. Hiszen ebben a világban minden a látszat és szerep…
  • Vásároljon Vidám bérletet online

    Vásároljon Vidám bérletet online

    Online is elérhető a Vidám bérlet.A Móricz Zsigmond Színház újonnan indított Vidám bérlete máronline is megvásárolható a http://moriczszinhaz.jegy.hu/seasonticket.php oldalon.
  • 2017. január 1-től önálló lesz a Pécsi Balett

    2017. január 1-től önálló lesz a Pécsi Balett

    A Pécsi Balett társulata örömmel fogadta Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 2016. december 8-i döntését, miszerint egyszemélyes, az Önkormányzat 100%-os tulajdonú társaságaként 2017. január 1. napjával megalapítja a Pécsi Balett Nonprofit KFT-t., ügyvezetőjének a társaság alapítása napjától számított határozatlan időre Vincze Balázst nevezi ki.
  • Esztergályos Cecília a fáradhatatlan örökmozgó

    Esztergályos Cecília a fáradhatatlan örökmozgó

    Munkáról, barátságról, hobbiról beszélgettünk Esztergályos Cecíliával, akit a My Fair Lady című musical Mrs. Higginseként láthat a veszprémi közönség. A művésznő felidézte balerina múltját is.
  • Nemzeti Táncszínház - 2017. januári program

    Nemzeti Táncszínház - 2017. januári program

    Nagy lendülettel vágunk neki a 2017-es évnek, rögtön az év elején hat előadással bővül a repertoárunk. A Dunaújvárosi Bartók Táncszínház Kármen című új darabját Bizet halhatatlan operája ihlette, azonban az ő történetük nem Sevillában játszódik, hanem Magyarországon a jelenben. Dunaújváros után január 18-án, Budapesten láthatja a közönség Kármen történetét, a lányét, aki szabadnak született és úgy is hal meg.
  • Turay Ida Színház januári premier

    Turay Ida Színház januári premier

    A Turay Ida Színház 2017. januárjában 2 premiert tart: január 18. szerda, 10:30 Operettparádé (helyszín: OKK), január 29. vasárnap, 11:00  Pinokkió (helyszín: Turay Ida Színház)
  • Bemutattuk a Sonkamenüett című monodrámát

    Bemutattuk a Sonkamenüett című monodrámát

    Sonkamenüett fedőnév alatt izgalmas szellemi kalandra kaptak meghívást a nem kikapcsolódásra vágyó, hanem együtt gondolkodásra, „bekapcsolt üzemmódra” hajlandó nézők. A francia Raymond Cousse Stratégia két sonkára című regényét Oberten János fordította, a darabot Nótáros Lajos és Fekete Réka korszerűsítette mai színpadra. Az előadást Tapasztó Ernő rendezte, és az átlagdisznó monodrámájában Tege Antal nyújtott kimagasló alakítást. A Békéscsabai Jókai Színház és az Aradi Kamaraszínház közös produkciójának ősbemutatóját december 9-én láttuk. (Niedzielsky Katalin kritikája)
  • Közel 2,2 milliárd forint jogdíj

    Közel 2,2 milliárd forint jogdíj

    Az Előadóművészi Jogvédő Iroda (EJI) lezárta a 2016. évi jogdíjfelosztást: a 94 ezer magyar és külföldi előadó között idén felosztott jogdíj összege megközelítette a 2,2 milliárd forintot. Újdonság, hogy az EJI idén fizet először jogdíjat a szinkronizáló színészeknek és azoknak a zenészeknek, akik ötven évnél régebben készült hangfelvétel elkészítésében közreműködtek.  
  • Megúszhatatlan kísértés

    Megúszhatatlan kísértés

    Vajon van ellenszer a felemelkedésre? Ha a tutyimutyi férjből egy napon miniszter lesz, az az egész világot a feje tetejére állítja vagy a csak a népes rokonságét? A próbák közben Árkosi Árpád rendezővel a jelenidejűségről és a felesleges aktualizálásról, a nézői érzékenységek különbözőségéről és a valóság színházi felfüggesztéséről is beszélgettünk. 
  • Ivánka Csaba-díj 2016

    Ivánka Csaba-díj 2016

    PAPADIMITRIU ATHINA színművész, aki generációjának egyik legsokoldalúbb művésze nyerte el idén az Ivánka Csaba-díjat, - Pusztai Ágoston szobrászművész alkotását, - klasszikus és kortárs színművekben, tragédiákban, komédiákban, zenés színházi produkciókban, operettekben, musicalekben, filmekben és televíziós játékokban egyaránt magas színvonalú, sodró erejű, karizmatikus alakításai, - elhivatott művészi munkájának elismeréseként.
  • #SOHAVÉGETNEMÉRŐS – Történetek Wellhello-ra

    #SOHAVÉGETNEMÉRŐS – Történetek Wellhello-ra

    Elkészült a #Sohavégetnemérős – Történetek Wellhello-ra c. zenés játékfilm, mely december elsején került a mozikba országszerte. A film szorosan kötődik Szombathelyhez, két fontos szereplője a Weöres Sándor Színház két fiatal színművésze: Hartai Petra,  illetve Edvi Henrietta. 
  • A Dohány utcai seriff

    A Dohány utcai seriff

    Szombathelyre érkezik a Színikritikusok díjával elismert, A Dohány utcai seriff című előadás, amelynek rendezője a Weöres Sándor Színházban rendszeresen ténykedő Mohácsi János (Mágnás Miska, A falu rossza, Parasztopera, Szentivánéji álom), egyik szereplője pedig Bánfalvi Eszter, a társulat oszlopos tagja.
  • Ajándékozzon karácsonyra táncélményt!

    Ajándékozzon karácsonyra táncélményt!

    A Nemzeti Táncszínház karácsonyi bérletével a Szegedi Kortárs Balett, a Győri Balett és a Magyar Állami Népi Együttes előadását adhatja ajándékba szeretteinek és barátainak. További információért keresse értékesítőinket.
  • Ahol nem félperces showműsor a háború

    Ahol nem félperces showműsor a háború

    Varga Viktor haragszik az álságos médiára, amely félperces showműsorként tálalja a háborút, s ezzel kiöli az emberekből a maradék humánumot is. A szarvasi Cervinus Teátrum főrendezőjeként ő nem ezt teszi: inkább megdöbbenti, felébreszti a nézőt. Nem csoda, hogy csütörtökön, az általa rendezett „Valahol Európában” című darab főpróbáján is előkerültek a nézőtéren a zsebkendők.
  • Jótékonysági Gála a kaposvári Csiky Gergely Színházban

    Jótékonysági Gála a kaposvári Csiky Gergely Színházban

    Adj és AdatikKarácsony közeledvén az ember óhatatlanul számot vet az elmúlt évéről, kicsit beleáll egy-két pillanatra a napba.
  • Veréb Tamás a csúf Quasimodo bőrébe bújik

    Veréb Tamás a csúf Quasimodo bőrébe bújik

    Újabb izgalmas átalakulás vár Veréb Tamásra: a fiatal énekes játssza ugyanis a jövő nyár egyik nagyszabású musicalbemutatójának, A Notre Dame-i toronyőrnek a főszerepét. A Szegedi Szabadtéri Játékok és a Budapesti Operettszínház előadását Kerényi Miklós Gábor KERO® állítja színpadra.
  • A Pécsi Nemzeti Színház jótékonysági felhívása

    A Pécsi Nemzeti Színház jótékonysági felhívása

    A Pécsi Nemzeti Színház karácsony közeledtével idén is jótékonysági kezdeményezést hirdetett.A színházszerető pécsi közönség idei karácsonyát a Diótörő című előadás teszi felejthetetlenné.
  • Magyar Teátrum Díjátadó Gála hetedik alkalommal

    Magyar Teátrum Díjátadó Gála hetedik alkalommal

    Immár hetedik alkalommal gyűltek össze a Magyar Teátrumi Társaság tagszínházainak képviselői Békéscsabán, a Jókai Színházban, hogy látványos gálaműsorral és díjátadóval ünnepeljék meg a színházi háttérszakmákat. Egyazon este színészek, rendezők, Kossuth- és Jászai Mari-díjasok, a függöny mögött szolgálatot teljesítőknek adóztak tisztelettel, odafigyeléssel.