Színdarabok

2019. március 23.szombat Emőke

Sherlock Holmes - A Sátán kutyája

Sherlock Holmes - A Sátán kutyája

Móricz Zsigmond Színház

Email
Telefon
Cím
4400 Nyíregyháza, Bessenyei tér 13.

Minden idők leghíresebb detektívje vitán felül Sherlock Holmes, aki mellől nem hiányozhat állandó segítőtársa, Dr. Watson. Az 1800-as évek végén bukkant fel Sir Arthur Conan Doyle történeteiben, és népszerűsége azóta is töretlen. A technikai fejlődéstől lenyűgözött emberek nehezen tájékozódnak a felgyorsult világban, hajlamosak mindent, ami a rögtön érthetőnél egy kicsivel bonyolultabb, azonnal rejtélyesnek, megoldhatatlannak és titokzatosnak látni és sosem létezett összeesküvéseket sejteni mindenhol. Sherlock Holmes minden kort és korosztályt lenyűgöző módszere azonban az: mindenre van magyarázat. Aprólékos megfigyelésekből levont tévedhetetlen következtetésekkel nincs az a rejtély vagy emberi mozgatórugó, amit ne lehetne átlátni. Holmes magabiztos és fölényes, Watson bizonytalan és szolgálatkész – a sikerhez pedig mindketten kellenek. 
Különösen akkor, amikor egy valóban természetfelettinek tűnő üggyel keresik meg őket, amelyre úgy tűnik, nincs racionális magyarázat…
Az egyik legismertebb Sherlock-regény, A sátán kutyája most a kétszeres Olivier- és háromszoros Tony-díjas Ken Ludwig adaptációjában kerül színre Nyíregyházán, magyarországi ősbemutatóként. A bravúros nyomozás történetének színrevitele is bravúrosnak ígérkezik: a darabban található negyven szerepet mindössze öt színész játssza el, átöltözések és karakterváltások fergeteges sorozatán át – Szente Vajk rendezésében.

Szerző
Ken LudwigKen Ludwig
Rendező
Szereposztás
Munkatársak
Túri LajosTúri Lajos (koreográfus)
Nagy ErzsébetNagy Erzsébet (súgó)
T-Laforest CsabaT-Laforest Csaba (ügyelő)
Rajkó BalázsRajkó Balázs (rendezőasszisztens)
Kérem, látogasson vissza később!