Színdarabok

2018. március 22.csütörtök Beáta, Izolda

A sötétség hatalma

A sötétség hatalma

Budaörsi Latinovits Színház

Cím
2040 Budaörs, Szabadság út. 26.

A Sötétség hatalma a világ végének legvégén játszódik, nem elég, hogy Oroszországban, de még csak nem is a szikrázó Pétervárott vagy a titokzatos Moszkvában, hanem falun, a nyomor és a reménytelenség tanyáján, ahol az Isten szentkép a falon, az Ördög pedig a vodkásbutykos mélyén lakozik, onnét szédíti az esendő emberi lelket, és ébreszt benne olyan indulatokat és olyan érzelmeket, amiket nem tudnak kezelni, akiket itt engedett megszületni a balsors.

Pedig éreznek itt is, sőt, talán itt éreznek csak igazán, mert alig akad igazabb érzelem, mint a tagolatlanul szűkölő félelem; és ezek a mi hőseink félnek, elsősorban mindentől, holott inkább önmaguktól kellene. Meg az őket körülvévő, a lelkükbe is beszivárgó sötétségtől.

A Sötétség hatalmában végül is olyan balesetekről van szó, amelyek mindnyájunkat érhetnek: szerelemről, viszonzottról és – főleg – viszonzatlanról; féltékenységről; egymásra halmozott, és így egymást felerősítő vétkekről, amelyek addig-addig hatványozzák egymást, amíg el nem jutnak minden bűnök legszörnyűségebbjéig; szegénységről és a szegénységből kivergődöttek rettegéséről...

Ha másutt, a világ boldogabb, vagy legalábbis lakhatóbb tájain játszódna ez a történet, akár vígjáték is kerekedhetne belőle. De Oroszországban járunk ahol mindenből tragédia válik.

Szerző
Lev TolsztojLev Tolsztoj
Rendező
Szereposztás
AnyutkaPalugyai SáraPalugyai Sára
NyikitaBrasch BenceBrasch Bence
Munkatársak
Barnet MónikaBarnet Mónika (súgó)
A sötétség hatalma
Helyszín:Budaörsi Latinovits Színház
Jegyvásárlás
A sötétség hatalma
Helyszín:Budaörsi Latinovits Színház
Jegyvásárlás