Színházak

2020. június 1.hétfő Auguszta

Klebelsberg Kultúrkúria

Klebelsberg Kultúrkúria
Telefon
Cím
1028 Budapest, Templom u. 2-10.
Igazgató
A Klebelsberg Kultúrkúria a II. kerületi, budai hegyek által körülölelt festői környezetben fekszik, a hajdani Klebelsberg-birtokhoz tartozó területen. A 2005 nyarán megnyitott intézmény különleges építészeti megoldásait a régi kúriaépület ihlette, mely a felújítást követően megőrizte klasszicista vonásait, s a korábbi Klebelsberg-iskolák egyike is eredeti stílusában áll. A különböző anyagok (terméskő, fém, tégla, beton) alkalmazása az épület új szárnyában már a kortárs építészet formavilágát tükrözi. A Kultúrkúria folyosóin rámpák könnyítik a mozgássérültek közlekedését.
A múlt és jelen közötti harmonikus kapcsolat nemcsak az épületre, hanem a Kultúrkúria felvállalt művészeti koncepciójára is vonatkozik. Klasszikus dráma és modern zenés színház (modern opera); néptánc és kortárs táncművészet; komolyzene és nívós könnyűzene; hagyományos népművészeti kiállítások és kortárs alkotók tárlatai. E kategóriák látszólag különböző művészeti ágakhoz tartoznak, valójában azonban egy tőből fakadnak, így programkínálatunkban mindezek
ötvözetére törekszünk.
Intézményünk egyéb értékek közvetítését is felvállalja, így a határon túli kulturális kapcsolatok ápolásán túl nagy hangsúlyt fektetünk a környezettudatos gondolkodás jegyében született programok szervezésére is.
Kérem, látogasson vissza később!
A titkos házasság
Biblia élőben
Dalnokklub
Dalnokklub - GráDics együttes
Ebcsont és Nyúlcipő
Echo II. koncert
Fülei Balázs szólóestje
Gyermekbúcsú
Hidegkúti Tangó Szalon
Holdviola adventi nagykoncert
Így szerettek ők - Szabó Lőrinc
Kezdődhet a mulatság!
Klotild néni
Költészet Napja - "Sem emlék, sem varázslat" - Radnóti
Körbe-körbe karikába
Kovács Kati koncert
Kucok – játssz velünk mesét!
Macbeth
Mesterkoncertek és fiatal művészek
Napoleon Boulevard koncert
Templomkerti Esték – Szent Efrém Férfikar
Ünnepi koncert
Világszám!
Kérem, látogasson vissza később!