Színházak

2018. május 24.csütörtök Eszter, Eliza

Balaton Színház, Keszthely

Balaton Színház, Keszthely
Telefon
Cím
8360 Keszthely, Fő tér 3.
Igazgató

A Goldmark Károly Művelődési Központ 1952 óta szolgálja Keszthely város művelődési és kulturális igényeit. 2002-ben a megújult Balaton Kongresszusi Központ és Színházzal bővült az intézmény.

A hagyományos közművelődési, színházi, és zenei rendezvényeink mellett szervezői, társszervezői vagyunk számos nagyszabású rendezvénynek és fesztiválnak, például a Helikoni Ünnepségeknek, a KeszthelyFestnek, a Keszthelyi Adventi programoknak vagy a Zalai Borcégérnek.

Sokszínű kínálatát nyújtjuk az ismeretterjesztő előadássorozatoknak, kluboknak, szakköröknek. Többszörösen díjazott alkotóköreink számtalan bemutatón, kiállításon vesznek részt. A Balaton Színház termeiben folyamatosan szervezünk időszaki kiállításokat.

Színházi életünk kimagasló. Keszthelyről és térségéből közel 4000 színházbérletesünk – óvódástól a felnőtt korosztályig – látogatja befogadó színházunk előadásait. Évente 100-120 estén zajlik színház jellegű esemény (bérletes és bérleten kívüli színházi előadások, hangversenyek, koncertek, gálaműsorok stb.). Intézményünk konferenciaközpontként is funkcionál, ezzel együtt a térség legnagyobb rendezvényszervezőjévé vált az elmúlt évtizedekben.

Az intézményünkben és közreműködésünkkel a városban zajló kulturális események, fesztiválok, a magyarországi és a határon túli színházak előadásai és a komolyzenei hangversenyek nagyban hozzájárultak ahhoz, hogy a „Balaton Fővárosa” levédett cím mellé Keszthely „A Kultúra Magyar Városa 2006” kitüntető elismerést is elnyerte. Intézményünk 2013-ban megkapta a Pro Cultura Keszthely díjat, 2015-ben pedig Minősített Közművelődési Intézmény címet szerzett.

Az intézmény kollektívája magasan képzett szakemberekből áll, akik hivatásukat legjobb tudásuk szerint végzik az évente közel 100 000 látogató legnagyobb megelégedettségére.

"Égi ágyon..."
A Futrinka Utca Lakói
A makrancos hölgy
Arany János Balladái
Az anyu én vagyok!
Békaherceg
Budapesti Vonósok
Duma Aktuál
Dumaszínház
Farsangi mesék
Fischer Annie ösztöndíjasok hangversenye
HAPPY DIXIELAND BAND
Határ – Szél
Honfoglalás
Jazz-balett gála
Koncz Zsuzsa: Vadvilág
Legyetek jók, ha tudtok!
Mindent Éváról
MUZSIKÁS EGYÜTTES
Nagyik karácsonya
Romance.com
Sok hűha semmiért
Sok hűhó semmiért
Sose halunk meg
Színházi világnap
Táncoló filmkockák - Tánc és Egészség
THE METRO BIG BAND
TÜNDÉRRÓZSA NÉPTÁNCGÁLA
Újévi koncert: Időutazás
Vers-fészek
Zséda: KÉMIA
„ASSZONY AZ ÉN ISTENEM…”
Kérem, látogasson vissza később!